Çözümlerimiz

Firewall, Log ve Hot Spot (Ortak Erişim Noktası) Çözümleri
Firewall, Log ve Hot Spot (Ortak Erişim Noktası) Çözümleri

Güvenlik duvarları yani firewall sistemleri, gelen ve giden tüm ağ trafiğini kontrol ederek belirli filtrelerden geçirip, ağ trafiği içerisindeki zararlı eylemleri durdurmayı amaçlar. Bu sayede ağ güvenliği sağlanır. Şirket içi ağ veya ağlar üzerindeki cihaz ve bilgisayarlarınızı diğer ağlar (internet) üzerinden gelecek saldırılara karşı koruyan, iç ve dış ağlar arası ağ trafiğini (network) belirli kurallara göre denetleyen bir güvenlik mekanizmasıdır.

Temel olarak firewall, network üzerinde kendisine gelen paketlerin ulaşması gereken yerlere (önceden tanımlanmış kurallarla) gidip gidemeyeceğine karar verir. Güvenlik duvarı üzerinde belirtilmiş kuralla uymayan trafiği engelleyerek koruma sağlanır. Ayrıca birçok firewall, kullanıcıların istek paketlerini ağa gitmeden önce karşılayacağı bir Proxy sunucusuna sahip olabilir veya bir Proxy ile birlikte çalışabilirler.

Firewall sistemleri donanım ve yazılım tabanlı olarak ikiye ayrılırlar. Yazılım tabanlı olan Firewall uygulamaları genelde istemci veya sunucular üzerindeki işletim sistemlerine kurulur. Donanım tabanlı firewall cihazları ise özel donanımlar üzerinde çalışan sistemlerdir.

Günümüz teknoloji dünyasında firewall cihazları gelişerek komplike bir çözüm halinde sunulmaktadır. UTM (Unified Threat Management) şeklinde isimlendirilen “Birleşik Tehdit Yönetimi” olarak adlandırdığımız güvenlik cihazları son dönemin popüler güvenlik duvarları haline gelmiştir. Artık bu güvenlik duvarları IPS, IDS, Web Filtreleme, Uygulama Filtreleme, Hotspot, VPN, 5651 Log Yönetimi gibi özelliklere de sahip olarak karşımıza gelmektedir.

 

Sunucu ve Veri Depolama
Sunucu ve Veri Depolama

SERVER ODASI:

Sistem odası bilgisayar ve internet kullanan vatandaşlarının sayısındaki artışın ve her geçen gün büyük bir ivme ile ilerleme kaydeden dijital teknolojilerin bir getirisi olarak ortaya çıkmıştır. Şirketler başta olmak üzere birtakım özel kuruluşlar ve kamu kurumları sistem odalarına gereksinim duymaktadır. Ayrıca telekomünikasyon şirketleri tarafından kurulan ve sistem odası sahibi olmayan şirketlerin hizmetlerine sunulan sistem odaları da mevcuttur. Son derece işlevsel alanlar olan ve şirketin başta IT departmanı olmak üzere çeşitli departmanlarına dair verilerin bulunduğu sistem odalarının kurulumu yapılırken, dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Sistem odaları, yatırım maliyetleri yüksek olan alanlar olduğundan dolayı, sistem odası kurulumu esnasında yapılan hatalar, mali açıdan büyük zararların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.

SANALLAŞTIRMA:

Sanallaştırma Çözümleri

Sanallaştırma teknolojisi maliyetleri azaltır, uygulamalara erişimi artırır ve BT yönetimini kolaylaştırır. 

 *Sanallaştırma, planlı ve plansız kapalı kalma sürelerini azaltıp gelir kaybını en aza indirir.
 Sunucu birleştirme yatırım ve işletme giderlerini azaltmanıza yardımcı olur.
 *Sunucu birleştirme yoluyla enerji verimliliğini artırıp daha az donanım gerektirerek yatırım ve işletme maliyetlerinizi düşürür.
 *Basitleştirilmiş olağanüstü durum kurtarma çözümleri sunarak, altyapınız için iş sürekliliği sağlar.
 *Veritabanları (Oracle Veri Tabanı, Microsoft SQL Server, SAP HANA, SAP Sybase) dahil kritik kurumsal uygulamaları, iş uygulamalarını (SAP Business Suite, Microsoft Exchange, SQL Server, SharePoint, SAP) sanallaştırarak hizmet seviyeleri ve performansı en üst seviyeye çıkarır. 

 

Sanallaştırma teknolojisine geçerken, uygun yazılımı bulmak; doğru sunucu, veri depolama ve network altyapısını seçmek gibi zorluklarla karşılaşabilirsiniz.

Data Sistem'in benzersiz saha tecrübesinden yararlanarak VMware ve Hyper-V çözümlerimizle standartlara dayalı bir sanallaştırma stratejisi oluşturup, kısa sürede hayata geçirebilirsiniz.
 

Bizimle iletişime geçin
Çözüm Ortaklarımız